Status Quo av Kinas Tape Master Tape Market under uppkomsten av den industriella kedjan

Den 13 april upplevde uppströms och nedströms bandets mästarrulle en stormliknande uppgång, och ökningen var oväntad. Idag var bandet master roll marknaden sporadiska före 9-tiden. Efter det stängde de flesta tillverkare marknaden, och handlare inte leverera tillfälligt. Bandet master roll marknaden föll i "kaos." Det är underförstått att marknadspriset på 50μ band master rullar i östra Kina är 9600-10500 yuan / ton, vilket är 1750 yuan / ton högre än föregående handelsdag och 800 yuan / ton högre än föregående månad. (Transaktionspriset runt Zhejiang är koncentrerat till 10.000 yuan / ton). Sporadiska transaktioner, varav de flesta inte tar order för tillfället, så stormar steg, marknadsaktörer fångades på sängen, och atmosfären av förfrågningar på morgonen blev vit-het.

Orsaker till ökningen: de dubbla råvarorna hjälper kostnaden för moderrullar är under press.


Driven av den storskaliga produktionen av relaterade mask industrin kedjan produktionskapacitet, den senaste tidens efterfrågan på fiber-grade PP har ökat snabbt. PP-tillverkare omvandlas aktivt till pp av fiberkvalitet, vilket resulterade i en betydande minskning av produktionen av trådritade PP. Som att dra standard PP, som terminsstandard, med närmar sig 05 leveransperioden, är spotmarknaden dra in i en situation där varorna är billigare. Därför, driven av den hårda ökningen av fibermaterial, är priset på PP i ritningsgraden låg, terminerna klättrar, och marknaden spekulation har orsakat priset på PP att ökas kraftigt. BOPP stöds av kostnader och ökningar. Polypropylenterminer-polypropylen pellets spot-polypropylen pulver spot-propylen, produkterna i denna kedja är nära kombinerade, priset på propylen förstärks, som nedströms propylen, uppströms råvaran av akryl band rulle råvara akryl Butyl ester påverkades också avsevärt.


Tidig tejp mor lärt sig, köpa mer bara för att underhålla, tillverkare av BOPP film BOPP film inventering låg, nu en del av varorna fortfarande inte leverans till biblioteket, och nu BOPP företag under vilda råvarupriserna citeras uppdelning underhåll drift, band mor fabrik inte bara hög råvarukostnadstryck, måste också möta bristen på råmaterial inventering status.


Inflytande på nedströms: på grund av "buy up inte köpa ner" leds av stämningen, dagens band mor spole nedströms förfrågningar stark atmosfär, men nedströms användare står också inför höga kostnader, svåra att samla in varor och andra problem. Vissa användare har en liten mängd varor på fredag, men hastigheten på varor förberedelse har inte kunnat matcha graden av prishöjning. Idag hörde jag att vissa tillverkare av silvertejp master spole har förekomsten av ånger beteende på grund av de höga kostnaderna. Inför en dags ökning av 1.750 yuan / ton, är motståndet i nedströms blir högre och högre.


Förväntas styras av råvarupriset, band mamma rulle marknaden citat ökar i morgon, band mamma rulle marknadspriset kan fortfarande stiga, men företaget ark transaktionen att vänta och se. Inom en snar framtid kommer efterfrågan på fibrer inte att minska, den snäva utbudssituationen för andra kategorier av pp kommer inte att lätta på kort sikt, och den höga prisnivån kommer att fortsätta inom en snar framtid eller kommer att fortsätta, vilket också kommer att stödja BOPP-priset i industrikedjan. Men kontinuiteten i en sådan het marknad är också en stor variabel, den industriella kedjan har dykt upp tanken på att minska belastningen, den sena kommer att ha en negativ inverkan, så att priset sjunker betydligt, alla dessa behöver marknaden för att vara vaksam. Nyligen behov av att ägna stor uppmärksamhet åt PP, BOPP, butyl akrylat och nedströms start-up.