Vårfestivalens ursprung

Ursprungsfestivalen

Vårfestivalen har en lång historia, så tidigt som Neolithic Yao och Shun hade "Spring Festival" tullar.


När det gäller ursprunget till "Spring Festival" finns det en legend som i det gamla Kina fanns ett djur som heter "Year". "Year", huvud långa antenner, hårda undantag. Året ligger djupt i havet i många år och klättrar på stranden varje dag, nu nyårsafton, för att sluka boskap och döda liv. Därför, varje dag på nyårsafton, flyger folket i byar och byar i byar och byar till bergen för att undvika "Årsskador".


Ett år nyårsafton kom från utanför byn som bad om äldre. Scenen av en skyndsam panik i byn, ingen bryr sig om honom, bara bynhuvudet en gammal kvinna gav äldre lite mat och rådde honom att snabbt gå uppåt för att fly "år", den gamla mannen skägg lyfte upp och skrattade : "Om min mamma lät mig stanna hemma över natten, måste jag köra bort året." Den gamla damen fortsatte att övertyga och bad den gamle mannen att le utan ett ord. Vid midnatt gick "År" in i byn. Den fann att atmosfären i byn var annorlunda än i tidigare år: den svärfaren i byns huvud, det stora röda pappret i dörren och stearinljuset i huset. "År" hela kroppen flick, konstigt gråta. Nära dörren hörde sjukhuset plötsligt det "sprängande" ljudet av explosioner, "År" darrar och vågar sedan gå vidare. Det visade sig att "år" är mest rädda för rött, eld och stekt. Vid den här tiden öppnade svärmorternas hem, såg jag en rödbårig äldre man på sjukhuset skrattar. "År" förskräckt, flydde för att fly. Nästa dag var den första dagen i den första månaden. Människor som kom tillbaka till tillflyktsort hittade byn säker och sund, mycket förvånad. Vid den här tiden insåg den gamla damen plötsligt, berättade snabbt för byborna, att de ålade åldrarna. Händelsen spred sig snabbt i de omgivande byarna, folk är medvetna om att driva "år" -metoden.


Sedan dess nyårsafton har varje familj skrivit röda kopplingar, utsläppandet av eldbrytare, Hushållen tänds vid stearinljus, hålla mer för att vara gamla. Tidigt på morgonen den 1 januari, hej till sina släktingar och vänner. Denna anpassning är allmänt cirkulerad och har blivit den mest högtidliga traditionella festivalen i Kina.

[7]M9[J4D_{_3~(7G~2G7YC.png

Det sägs att "vårfest" härstammar från det offer som erbjuds av förfäderna som tillbjuder förfäderna (vaxoffret) i början av året av Shang-dynastin i Kina. Under de första åren av den västra zhoudynastin kan bruket att fira skördar och offra förfäder en gång om året i intervallet mellan de nya åren och de gamla betraktas som prototypen "År". Namnet "År" dök emellertid senare, med namnet på året som startade från Zhou-dynastin. Ancient kejsare på plats, för att visa "Himmelens Son" myndighet, ofta självförtroende kalender (i de olika dynastiernas historia är året inte samma gång. Xia-dynastin i januari för det första året, Shang Dynasty i december för första gången, tog Zhou-dynastin november som ledare och Qin-dynastin tog oktober som första ledare. I den västra Han-dynastin beslutade den kejserliga förvaltningen att den första dagen i januari var det första året för månens år och månens nyår var månens nyår. Årsåldern till västra Han-dynastin var officiellt fixad, har förlängts till idag. Han Kejsaren Wu (140 f.Kr. ~ 87 f.Kr.) lyckades honom och bestämde sig för att bygga upp kalendern till gör det enhetligt. Si Maqian föreslog att man skapade den första kalendern och ställde vårfest i den första månaden av Meng Chun. Idag reviderades den kalender vi antog reviderades av flera dynastier efter Han-kejsaren Wu i Han-dynastin. högtidliga festiva Jag av den kinesiska nationen, nyårsdagen, den första dagen i den första månadens månad, följs av en fast dag.