Nyttårsjobb

New-åriga fun-aktiviteter

Vårfestivalen är en gammal festival i vårt land och även den viktigaste helårshelgen. Hur man firar festivalen har bildat några relativt fasta tullar i den historiska utvecklingen av tusentals år och många fortsätter att fortsätta till denna dag.

1. Sopa av dammet

HKLREMGSKD@)4LALHLS~Q1A.png

"På tolfte månmånad tjugofyra dammsuger dammet huset", enligt "Lus vår och hösten" -rekord har vårt land i Yao och Shuns era bruket att fejka vårfestivalen. Enligt folkargumentet: På grund av homonymen av "damm" och "Chen" har det nya dammsuget betydelsen av "exklusive Chen Buxin", och dess avsikt är att sopa all otur och olycka ut ur dörren . Denna anpassning påför människors gamla och nya ambitioner och böner för hälsningar och hälsningar. Varje vårfestival närmar sig, bör varje hushåll städa miljön, städa alla typer av redskap, tvättbara gardiner, strö sopa Liu Lu innergård, borsta whisk smuts spindelväv, muddringsdike öppna kanal. Överallt fylld med joyous engagera sig i hälsa, välkomna välkommen vårens glada atmosfär.

2. klistra in kopplingar

[3}579[ZOXFRV0ZI`3]KQYD.pngSVWU3BHLG5TI)$~51ULTNL0.png

Spring Festival-kopplingar, fjäderkopplingar, kopplingar, par och persikafollar finns också i Spring Festival-kopplarna. Den visar bakgrunden av tiderna med snyggt, dubbelt, kortfattat och utsökt skrivande och uttrycker önskan om gott. Det är en unik litterär form i vårt land. Varje vårfestival, oavsett stad eller landsbygd, borde varje hushåll välja en stor röd koppling fäst vid dörren för festivalen för att öka den festliga atmosfären. Denna anpassning började i Song-dynastin och började segra i Ming-dynastin. Vid Qing-dynastin hade kopplingarnas ideologi och artistry förbättrats avsevärt. Ursprungen och egenskaperna hos kopplarna till Spring Festival-kopplarna skriven av Liang Zhangmo Har diskuterat.

Fönster klistermärken och klistra in "välsignelse" ord

I folket gillar folk också att klistra in alla slags pappersspån i fönstret - fönstret. Fönstergaller inte bara avstänga en festlig festlig atmosfär, men också sätta dekorativa, uppskattning och praktiska i ett. Pappersklippning i vårt land är en mycket populär folkkonst, älskad av miljontals människor, eftersom den oftast är fäst vid fönstret, det är också känt som "fönsterkanalen". Med sina unika egenskaper av generaliseringen och överdrivningen lyckliga lyckliga föremål, de bästa önskningarna av prestationen av de mest framträdande, festivalen dekorerad välmående.

Samtidigt som kopplarna fästs, ville vissa människor klistra in orden "välsignelse", stor och liten, på husdörren, på väggarna och på linteln. Vårfestivalen klistermärkear "välsignelse" är vårt folkets stående anpassade. Ordet "välsignelse" betyder välsignelse och välsignelse. Det driver folkets längtan efter ett lyckligt liv och önskar en bättre framtid. För att mer fullständigt återspegla denna längtan och önskningar sätter vissa människor helt enkelt ordet "välsignelse" upp igen och säger "lycka har kommit" och "välsignelse har kommit". Det finns också folk "välsignelse" ord fint bra gjorda till en mängd olika mönster, mönster är livslängd, persika, karp hoppa gantry, stötfångare skörd, som Longfeng Chengxiang.

Nyår

Kinesiskt nyttår hängande klistra Nyårsbilder är också mycket vanliga i stads- och landsbygdsområden, mörkröd färgmålningar till många familjer har lagt till en mycket glad festlig atmosfär. Nyårsmålningar är en gammal folkkonst i vårt land, vilket återspeglar folkets enkla tullar och övertygelser och stiftar sina förhoppningar på framtiden. Nyårsbilder, men också med kopplingarna, härstammar från "dörrguden". Med uppkomsten av träblockstryck har innehållet i nyårets målningar inte bara blivit monotona ämnen som Gates, men har också blivit rik och färgstark. I några New Years målningar och målningar verkstäder, har det producerats bilder av "God of Fortune Samsung Picture", "Guds officiella välsignelser", "Feng Deng", "Djur av sex boskap", "Vår välsignelse" och andra klassiska nyårsbilder för att möta de goda önskningar som människor ska fira böner. Det finns tre viktiga platser för nyårsmålningar i vårt land: Taohuawu i Suzhou, Yangliuqing i Tianjin och Weifang i Shandong; och de tre stora genren av kinesiska nyårsmålningar har sina egna egenskaper.