Nyttårstullar

Nyårstullar

1.Shou Sui

P8W5~2${Z{{)XWEJDX1RF]0.png

Nyårsafton håller bo är en av de äldsta viktigaste aktiviteterna, stanna länge länge. Den tidigaste rekord som hittades i Western Jin-dynastin vid "lokalhistoria": Nyårsafton, varje fas och presenterad, känd som "åldern"; mat och vin som heter "Gör inte år gammal"; "År gammal"; Alla sömnlösa nätter, att vara gryning, säger "keep-years."

"Natt till och med två år gammal, fem fler poäng två dagar", nyårsafton, familjen återförenade, nyårsafton, tända ljus eller lampa, sittande chattar runt kaminen och väntar på hälsningens ögonblick, nattvakt, en symbol för att vi ska springa bort från alla epidemiska sjukdomar och se fram emot det nya året med lycka till. Denna övning var gradvis utbredd, till den tidiga Tang-dynastin skrev Taizong Li Shimin "Shou Sui" -dikt: "Det kalla talet till vinterens snö, varma i vårbrisen". Fram till idag är människor fortfarande vana vid nyårsafton.

Det finns två betydelser att hålla ålderdom i antiken: de äldste är blyga för den gamla åldern, meningen med att hylla tiden; ungdomar håller sin ålder, är att förlänga sina föräldrars livslängd. Sedan Han-dynastin har tiden mellan det nya året och det gamla året vanligen förändrats från midnatt till midnatt.

2.firecrackers

NLMB%UO5@1%{HGDH~ID_GGL.png

Kinesiska folket har "öppna eldbrytare" som sagt. Det är det nya årets gryning, det första som alla familjemedlemmar öppnar dörren är att släppa ut eldbrytare, pip av brandmän. Firecracker är en kinesisk specialitet, även känd som "blast battle", "gun battle", "firecrackers." Ursprunget är mycket tidigt, hittills har det mer än 2000 års historia. Firecrackers kan skapa en festlig livlig atmosfär, är en underhållningsfestival, kan ge människor glädje och lovande. Med tiden går fler och fler utbrända sprickor, olika sorter också allt vanligare, alla stora helgdagar och bröllopsfester, och äktenskap, byggnad, öppning mm måste fyrverkerna fira, en Geely. För närvarande är Hunan Liuyang, Foshan och Dongyao i Guangdong, Yichun och Pingxiang i Jiangxi och Wenzhou i Zhejiang-provinsen kända hemstad av fyrverkerier i Kina. Deras eldbrytare producerar många färger och hög kvalitet, som inte bara är populära i hela landet utan också exporteras till världen.

3. hälsning nytt år

UX9H69G}LWUYGRO~{M2]4E5.png

På den första dagen av det nya året, står alla upp tidigt, bär de vackraste kläderna, klär sig snyggt, går ut och besöker vänner och släktingar och hälsar varandra och önskar varandra lycka till det närmaste året. Det finns många sätt på vilka nyårshälsningar kommer. Några av dem ledde flera personer från hus till hus för att besöka nyår med kollegor; några uppmanade flera människor att besöka nyår och andra samlades för att gratulera varandra och kallade "gruppyrkan". Som en följd av de tidskrävande och kostsamma besöken utvecklade några övre klassfigurer och lärjungar tjänstemän senare "Nyårsdagsfilmer" genom att använda var och en av dem.

Kinesiskt nyår, den yngre generationen måste först ge de äldste ett gott nytt år, jag önskar äldstens längd och välbefinnande, de äldste kan förberedas före pengarna till den yngre generationen, sade nyårets pengar kan undertrycka onda andar, för "år" och "smyg" homonym, Du kan tillbringa ett år i fredstid. Det finns två typer av nyårspengar, en är en sträng av färgad trådsträngdrake, placerad i foten av sängen, den här posten finns i "Yanjing agebook"; den andra är den vanligaste, det vill säga barnets pengar. Nyttårs pengar kan erbjudas till allmänheten efter den yngre generations födelsedag eller på barnets kudde när barnet somnar på nyårsafton. Det är fortfarande vanligt att äldste nu fördelar nyårspengar till yngre generationer.