Kinas nationella dag

Semester händelse


Semesterarrangemang


Nationaldagen har varit "Golden Week" semester i Kina sedan 1999.


Den lagstadgade semestern för nationaldagen är 3 dagar, och de två helgerna före och efter justeras till totalt 7 dagar; för utomeuropeiska institutioner och företag i Kina fastland är det 3-7 dagar;


Macau särskilda administrativa regionen är 2 dagar, och Hong Kong särskilda administrativa region är 1 dag.


Från och med 2014 har generalkontoret för det statliga rådet i Folkrepubliken Kina meddelat att det kommer att vara stängd från 1 oktober till 7: e i totalt 7 dagar. Arbeta den 28 september (söndag) och 11 oktober (lördag).
Militärparad


Militärparad på 60-årsjubileet


Militärparad på 60-årsjubileet


Det kommer att finnas fester och militära parader av olika skalor varje 5: e och 10-årsjubileum.


Den mest inflytelserika och representativa i historien är grundande ceremoni, den 5: e, 10: e, 35: e och 50: e, 60: e, och 70-årsdagen av grundande av Folkrepubliken Kina. Den andra militärparaden.


国旗护卫队冒雨护卫国旗走向天安门广场


Tullen

På nationaldagen måste alla länder ha olika former av festaktiviteter för att stärka sitt folks patriotism och stärka sammanhållningen i landet.


Länderna måste också gratulera varandra. Vart femte eller tio år på nationaldagen, vissa måste utöka omfattningen av firandet.


För att fira nationaldagen, regeringar i olika länder brukar hålla en nationaldag mottagning, värd statschefen, regeringen eller utrikesminister, och bjuda in sändebud och andra viktiga utländska gäster baserade i landet.