Elektrisk band

Elektrisk tejp fullständigt namn är PVC elektriskt isolerande tejp, och vissa kallar det elektriskt isolerande tejp eller isolerande tejp. Elektrisk band är lämplig för isolering av olika motståndskomponenter. Det finns tre typer av generella elektriska isoleringsband, en är isolerande svart tejp, den andra är pvc elektrisk flamskyddsmedel, den tredje är högtrycks självhäftande tejp, tre typer av funktioner. När man väljer elektriskt isolerande tejp, hur man bestämmer kvaliteten på elektriskt isolerande tejp? Isolering svart trasa


Endast isoleringsfunktionen, men inte flamskyddsmedel eller vattentät, har nu fasats ut, och endast i vissa civila byggnader finns fortfarande människor i bruk.

Pvc elektrisk flamskyddsmedel


Det har tre funktioner av isolering, flamskydd och vattentäthet, men eftersom det är ett PVC-material, har den dålig duktilitet och kan inte tätt omslutas. Vattentätheten är inte idealisk, men den används nu allmänt.

Högtrycks självhäftande tejp


Det används vanligtvis i högre grad spänningar. På grund av sin goda duktilitet är den överlägsen den andra i form av vattentäthet. Därför applicerar folk det också på lågspänningsfältet, men dess styrka är inte lika bra som pvc elektrisk flamskyddsmedel. Normalt används dessa två tillsammans.

Elektrisk bandkvalitet diskriminering

Först titta utifrån för att se om det finns fel, bandspolningen är lydig, slits det inte finns någon blixt, oavsett om det finns tejpmaterial (Det finns många typer av isoleringstejp, inte en i taget införde materialkvaliteten är dålig, i de flesta fall Beror också på användningen).

Tittar på limet har det mesta av limet utvecklats till miljöskydd. Smaken är väldigt viktig. Om det är skarp, är det mer troligt att det är defekt (inte alla band). Finns det någon anti-vidhäftning när bandet används? Efter användning finns det ingen bindemedelsrest. Om limet är på produkten är det den dödliga punkten för defekt tejp.

Materiell som behöver uppmärksamhet: PVC-material är i grunden likartad, huvudsakligen för att se på lim, dålig kvalitet bandbandage efter en tid, då lossna, du kan se separation av plast och PVC-material, ser klibbig ut, mycket obekväma och bra kvalitet Tape kommer inte har detta problem