Effekt av silikongummi på självförbindande band

Effekt av silikongummi på självförsamlingsband

Silikongummi material i självhäftande band av silikongummi, vilket ger ett nytt steg för utveckling och applicering av självhäftande tejp och kabelskyddsmaterial. Silikongummi är en ny typ av polymerelastiskt material med god stabilitet och kemisk resistans. Silikongummi självhäftande tejp kan tåla hög temperatur (ca 250 ° C), låg temperatur (ca -40 ° C) temperaturchock, och prestandan är i princip oförändrad.


Tillämpningen av silikongummi inom området för självförbindande tejp drar också fördel av dess elektriska egenskaper. I allmänhet påverkas miljön av vatten eller hård miljö, prestationsförändringarna är små. Även om kiseldioxiden som genereras genom kortslutningsförbränning fortfarande är en isolator, säkerställer dessa att den elektriska och elektroniska utrustningen kan fortsätta att fungera stabilt, så att självhäftande tejp av silikongummi passar för kabelskydd.


De mekaniska egenskaperna hos självhäftande band av silikongummi, såsom att ha bra mekanisk slagmotstånd, kan uppnå stötdämpning och värmeisolering. När självhäftande tejp av silikongummi används, är ytan slät och snabb självsmältande efter lindning, så det är enkelt och bekvämt, och produktionseffektiviteten förbättras.


Silikongummi har medfört stora förändringar i utförandet av självhäftande tejp, och den nuvarande tillämpningen av självhäftande tejp av silikongummi expanderar, till exempel modern industri, försvarsindustrin och vardagslivet.


silicone self fusing tape.jpg