Duct Tape Market

Introduktion:

Duktape är ett tryckkänsligt band som har tre skikt där toppskiktet är polyeten, mellanskiktet är scrim eller tyg och bottenskiktet är tillverkat av gummi med ett tryckkänsligt lim. Tillväxten i efterfrågan på kanalband har genom åren lett till utvecklingen av hur duktbandet tillverkas, förpackas och används över industrier. Det kännetecknande särdrag som gör tejpband och Duct tape marknaden är mer attraktiv än andra band- och tejpmarknader är dess styrka. Duktbandet underkastas tygunderlag medan det fortfarande kan brytas lätt och är vattentätt. När den först tillverkades användes tejpbandet mest av militära, flygstyrkor och industriella tillämpningar. Men senare, när konsumentbasen breddades, började tillverkarna också göra kassettband till hushållen. Tidigare har stora företag och konglomerat förändrat sina strategier för att uppfylla efterfrågan på den växande marknaden för bandband.

Duct Tape Market-Market Segmentation:

Baserat på ansökan, den   Duct tape marknaden är segmenterad till följande:

· Ductwork

· Utrymme

· Militär

· Auto Racing

· Behandla vårtor

· Alternativ användning (Konstruktion, reparation, märkning, tätning, tillverkning)

Baserat på typ segmenteras Duct tape marknaden till följande:

· Torkduktband

· Transparent kanalband

· Färgad kanalband

Duct Tape Market - Marknadsdynamik:

På grund av dess mångsidiga funktioner förväntas Duct tape marknaden växa vid en CAGR på cirka 3% under prognosperioden. Duct tape kan användas i en mängd olika applikationer, allt från reparation till dekoration. Hantverk med duktape har blivit en ny trend med produkter som plånböcker, väskor och plånböcker som tillverkas av kanaltape. Denna speciella trend har resulterat i att kanalband tillverkas i olika färger. En av de olika faktorer som kan hindra tillväxten av Duct tape marknaden är emellertid att det inte är tillräckligt bra i jämförelse med vissa andra band i att täta kanalarbetet. På samma sätt kan fallet i bindemedelsklister som induceras av fukt och temperaturförändringar övertid påverka marknaden för kanaltape negativt. Duct tape marknaden kan också förlora sin marknadsandel till band som kan tillverkas baserat på nya limhaltiga formuleringar och till en lägre kostnad.

Duct Tape Market - Regional Outlook:

Geografiskt segmentas Duct tape marknaden i Nordamerika, Latinamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet (APAC) och Mellanöstern & Afrika (MEA). Tidigare var efterfrågan på Duct-band i Amerika hög eftersom Förenta staternas regering rådde människor att köpa kanalband av säkerhetsskäl och även för dess industriella tillämpning. Under de senaste åren har efterfrågan på kanalband emellertid gått ner i landet, eftersom några statsregeringar har förbjudit användningen av kanalband i byggkoder på grund av risken i samband med fallande lim. Produktionen av kanalband i Asien-Stillahavsområdet har ökat jämfört med Nordamerika, främst beroende på förbättringar i utvecklingsekonomier som Indien och Kina.