Kinesiskt nyttår mat

Kinesiskt nyttår mat

Festlig mat:

1. Nyårstårta

[1W3D_[IDP@`TP9Y13%[RZ8.png

Lunar New Year att äta riskakor, "rättvisa att ta år, medborgarskap att be." Betydar allt det bästa. De typer av riskakor är: vita kakor i norr, gula kakor; sydvästra ris kakor; sydvästra vaxartad cantaloupe; Taiwan har röda sköldpaddkakor.

2. Dumplings

]ZQ]TKG)29$M22DU6FT4KQS.png

Norra nyåret har traditionen att äta dumplings, men övningen att äta dumplings är inte densamma, på vissa ställen äter dumplings på nyårsafton, några ställen att äta dumplings, det finns några norra berg till femte dagen att äta dumplings . Att äta dumplings är ett unikt sätt att uttrycka människors önskan att be för glädje när människor säger farväl till gamla saker. I enlighet med vår gamla tankegångssätt, klockan 11 på morgonen till 1 på morgonen nästa dag som barnet. "Jiao Zi" är det ögonblick då nyåret möter det gamla året. Dumpling betyder mer ung jiazi, äta dumplings under vårfestivalen anses vara lovande. Dessutom dumplings formad som göt, dumplings betyder välsignelse Fu Yun, äta dumplings symbol för rikedom. Till skillnad från norr, har nyårsmiddagen i söder vanligtvis varma krukor och fisk. Varm koka kokande, ångande, varm sultrig, blomstrande; "fisk" och "Yu" homonym, en symbol för "lovande mer än", men också metaforen visar ett lyckligt liv, "varje år mer än". Vissa platser i söder är också uppmärksamma på att äta nyårskakor under vårfestivalen år efter år (tårta), vilket symboliserar att skörden år efter år är högre och riket är högre år för år.

3. Lyktor

XUR_89L62HN7(K{$0FF55)L.png

Södra kallas "dumpling", i Jiangsu, Shanghai och andra platser, nyårsdagsmorgon måste äta dumplings. Lantern Festival att äta Lantern Festival, är att ta "runt månen" lovande mening. När Mingdynastin, Lanternfestivalen i Peking har varit mycket vanlig, är praktiken inte annorlunda idag.