Anledningen till bandåldring

Efter en tidsperiod finns det fortfarande vissa band som har god vidhäftning, och vissa band har snabbt åldrats. Det är uppenbarligen samma band av tejp. Varför är åldringsförhållandet annorlunda? Detta orsakas främst av den yttre miljön.


Under normala förhållanden är en av de faktorer som leder till åldring av tejpen syre. Syreaktiviteten i luften är relativt stor. Vid överdriven syre uppträder en snabb oxidation av tejpen. Efterföljande ultraviolett ljus, solljus är relativt hög temperatur, kan snabbt sönderdela vidhäftningsmaterial, förutom vår speciella produktion av högtemperaturband, kommer alla andra tejp som utsätts för solljus under lång tid gradvis att förlora sin viskositet, vilket resulterar i åldring av tejp. Då kommer effekten av fukt, när fuktighetsgraden i luften också påverkar bandets livslängd, att många hydroelektriska tejp har en mycket bra vattentät prestanda i produktionen.


Blekmedel är också en av anledningarna som påverkar åldringen av tejpfabrikens direkta produkter. Dess huvudkomponent är kalciumoxid som innehåller kalciumelement och kemiska reaktioner med organiska föreningar. Den sista påverkande faktorn är mjukningsmedlet, dess huvudsakliga funktion är att mjukna plasten. När tiden går, kommer materialet i sig att innehålla allt fler mjukgörare, vilket kommer att orsaka åldring av tejpen.


floor marking tape 4_副本.jpg