Självförbindelse band jämfört med silikonband


Självförbättringsband tillverkas vanligtvis av EPR-gummi, EPDM-gummi, butylgummi eller PIB (polyisobutylen). Silikonband är gjorda av en silikonelastomer, som även om det kallas "silikongummi" innehåller inget verkligt gummi. När "amalgamering" används som en beskrivning för att innebära att "förena som en" så kan du naturligtvis ringa antingen gummi eller silikonband "amalgamerande" band. Men branschperioden för sammansmältning hänvisar specifikt till gummiblandningar och inte silikonband.

 

Gummibearbetningsband är vanligtvis värmebeständigt mot 130C, medan silikonband är värmebeständigt mot 260C. Silikonband har också ett större motstånd i kallt tillstånd; medan gummiband blir flexibla och till och med spröda vid kalla temperaturer, är silikonbandet flexibelt till -60 ° C med en kall spröd punkt på -65 ° C. Silikonband har också större elasticitet och större elastiskt minne än gummiband. Silikonband har också en mycket högre draghållfasthet, typiskt 450PSI till 950PSI jämfört med draghastigheten 150psi till 300PSI av självförbindande gummitape. Silikon har också fördelen av att vara lättare att färga, så det är vanligare att hitta silikonband som erbjuds i en mängd olika färger jämfört med bara svartvita gummiband. Slutligen är den mest signifikanta fördelen med silikontejp smältbarheten eller bindningsstyrkan. Högkvalitativa märken av silikontejp smälter ihop på bara några minuter eller sekunder, medan silikonbandet av lägre kvalitet smälter om ungefär 24 timmar vilket matchar prestandan av gummiblandningstejp.

 

Så vilken ska du använda? Självförstärkning av gummiband eller silikonband? Det beror på din ansökan. För underjordisk eller fordonsanvändning är självförbättringstejpen idealisk och kostnadseffektiv, men är inte lika lämplig för reparation av slang och rörläckage. Silikonbandet fungerar emellertid mycket bättre som läckage reparationstejp, med större styrka och fusion med varumärkena av högre kvalitet. Naturligtvis finns det en prisskillnad mellan silikon och gummiband, och också en stor skillnad mellan varumärkena. Men totalt sett betalar du för vad du får.