Hur får de silikon gummi self-fusingtape självhäftande?

Hur får de silikon gummi självhäftande tejpen självhäftande?


Det bör noteras att självhäftande är fusion fenomenet med samma typ av ovulkat gummi pasta efter att kombineras för en viss tidsperiod. Det är resultatet av ömsesidigt diffusion av gummi makromolekyler på de två limning ytorna genom molekylär thermalen vinkar, så självhäftande det är en unik egenskap av ovulkat gummi och är också ett grundläggande inslag i silikon gummi självhäftande tejp.

För själv fixerande bandet av silikongummi är self-adhesiveness mycket viktigt i gjutprocessen. Det har fördelar och nackdelar för gummi bearbetning. Det ger vidhäftning till den sammansatta typen av varje produkt så att den bindning delen är fast; dock vissa processer inte självhäftande krävs i länken, och ett släppmedel används för att förhindra vidhäftning.


När du gör silikon gummi självhäftande tejpen när ovulkat gummi kontaktar varandra, gränssnittet penetrerar och diffunderar in i varandra. Detta molekylär skala interdiffusion gör två lager lim tillsammans efter en viss tidsperiod. I en ideal situation, kan vidhäftningen nå styrkan i gummi, vilket garanterar enhetlighet i den totala prestandan för produkten efter vulkanisering.


När de två lagren av filmar av silikon gummi självhäftande tejpen bifogas, gummi makromolekylära kedjan på gränssnittet bildar en hålighet på grund av thermalen vinkar under processen entanglement, och intilliggande molekylär kedjan tillåts pressas in i segmentet kedja. I klyftan, går det så småningom samman med tid.


För olika gummi typer är självhäftande kraften också annorlunda på grund av skillnaden i volym, tvärsnittsarea och antal hål per polymerisation enhet. I allmänhet, ju större volymen av kaviteten, mer i antalet hål, högre självhäftande nivå. Därför, för att förbättra self-adhesiveness av den silikon gummi självhäftande tejpen, är det möjligt att öka volymen av den materiella cavit


silicone tape 5m and 3m_副本.jpg